Jubilarna 20. konferencija

I ove godine je konferencija bila najveće i najznačajnije godišnje okupljanje Oracle zajednice u Hrvatskoj. Pokazano je i predstavljeno ono najbolje u proteklih godinu dana, te analizirane  novosti, prije svega na Oracle području, ali jednako tako i u ostalim područjima vezanim za IT razvoj i implementaciju. Posebno je ove godine prikazan značajan broj dobrih iskustava sa više projekata realiziranih u proteklih godinu ili nešto više dana.

U stručnom dijelu konferencije u tri radna dana u okviru 7 tematskih cjelina održano je 89 predavanja, radionica, okruglih stolova te više izlaganja. Sudjelovalo je 93 predavača, sa do sada najvećim brojem - 15 Oracle ACE-ova. Ukupno je bilo prisutno 37 predavača iz inozemstva (40%).

Večer prije otvaranja konferencije, u ponedjeljak 12.10. održana je svečanost na kojoj je prigodnim plaketama zahvaljeno tvrtkama koje su bile najznačajniji pokrovitelji HrOUG konferencija ili su na konferencijama imali najveći broj sudionika.

Na otvaranju konferencije u utorak 13.10. nakon standardnih izlaganja Davor Rankovića, predsjednika HrOUG-a i Marina Tadića regionalnog Oracle direktora, sudionici su imali prilike slušati odličnog Velimira Sriću i Pascala Giroauda Senior Director EMEA Technolpgy, glavnog Oracle govornika, a nakon toga izuzetno zanimljivo predavanje Gorana Milića.

Srijeda, četvrtak i petak su bili ispunjena predavanjima, i većina sudionika koji su došli na konferenciju žudeći za znanjima, došla je na svoje.

Sva predavanja održana na konferenciji su postavljena na web stranice konferencije u Program, unutar svakog predavanja nalaze se i prezentacije (PDF). Slijede rezultati ANKETE u kojoj su sudionici događanja ocjenjivali teme i prezentiranja svih aktivnosti.

     
     

NAJBOLJA PREDAVANJA / DOGAĐAJI I NAJBOLJI PREDAVAČI

  1. PARTNERSKI PROJEKTI/APLIKACIJE - Anita Lovrić, Mario Vidaček, Infodom, predavanje Implementacija Oracle BPM/SOA u BiH Telekom - ocjena 4,77
  2. APEX – Okrugli stol - APEX danas i sutra - ocjena 4,89
  3. RAZVOJ I RAZVOJNI ALATI Najbolji predavači sa ocjenom 4,88 su:

        – Patrik Franković, Gordan Krstičević, Mirjana Lončar, Ivana Tadić, Luka Kolembus HEP SIT, predavanje: - Višekorisnički razvoj u ADF tehnologiji i

        – Vlado Barun, Oracle, predavanje: Upotreba RAC za mjerenje vaše aplikacije i baze podataka

   4.  DBA - Alex Nuijten, Oracle ACE Direktor - predavanje Oracle 12c za programere ocjena 4,90

   5.  MIDDLEWARE – Tomislav Kušanić, IN2, predavanje - Instant BI u E-Business Suiteu ocjena 4,81

   6.  CLOUD Morana Butković, Oracle Hrvatska, predavanje Oracle DB servisi u Oracle Cloudu i upravljanje hibridnim cloudom ocjena 4,91

   7.  NAJBOLJA RJEŠENJA IZ PRAKSE – Patrik Franković, Zoran Frlan, HEP SIT, predavanje - HEP TV – televizija koja to nije?  ocjena 4,85

 

NAJBOLJI PREDAVAČ I PREDAVANJE NA 20. KONFERENCIJI:

       Alex Nuijten, predavanje Oracle 12c za Programere

NAJBOLJI DOGAĐAJ NA 20. KONFERENCIJI:

       Okrugli stol - APEX danas i sutra

PROSJEČNA OCJENA SVIH AKTIVNOSTI 20. KONFERENCIJE:  4,68

 

U zabavnom dijelu konferencije:

Nakon otvaranja konferencije sudionici su se zabavili uz Tomislava Tržana i DJ Juru i njihovu predstavu Prava istina o disco plesu, ali i uz maestralne Gelato sisters koje su oduševile prisutne izvođenjem glazbenih standarda pedesetih i šezdesetih.

U srijedu navečer nas je zabavljala Splitska grupa Disco Inferno Magic 70 i biralo se i nagrađivalo najbolje disco outfite i najbolje plesače. Nažalost iako je bilo najavljivano da će ta večer biti posebna i da se sudionici za nju pripreme, neka veća uključenost sudionika u ovu vrstu zabave je izostala. To naravno nije umanjivalo odličan nastup banda i disco after party nakon toga do 4 ujutro.  

U četvrtak navečer zabavili smo se uz Riječku grupu L'amour band, i završio se turnir u beli, odigrao se turnir u Teksas Hold'em pokeru i turnir u Pro evolution nogometu za PS4.

Rezulati održanih turnira:

Bela
1. Pupić - Jukić
2. Barilar - Brestovac
3. Jagušt - Drabić
 
Teksas Hold'em Poker
1. Nenad Kovačević
2. Vjekoslav Mazoić
3. Krunoslav Krizmanić
 
PES 2016
1. Hrvoje Kral - Vladimir   Beretovac
2. Marin Frčko i Davor Ranković
3. Bruno Ranković i David   Ranković

Turnir u Pro evolution Socceru na Playstation 4 nije privukao veliki broj parova, a finale prije finala je bio polufinalni susret Kral/Beretovac - Ranković/Ranković koji je odlučen izvođenjem kaznenih udaraca.

Slike sa konferencije su objavljene na Facebook stranicama hrvatske udruge Oracle korisnika.

HrOUG.hr

Konferenciju organizira Hrvatska udruga Oracle korisnika. Više o udruzi možete saznati na Hroug.hr.

Prati nas na Facebooku

Prati nas na Twitteru

Sve novosti i zanimljivosti vezane uz HrOUG objavljujemo na Twitteru!

Najbolji pokrovitelj

Bolji pokrovitelj

Dobar pokrovitelj

Medijski pokrovitelj